Sociala medier är ett bra ställe att tjäna pengar online och är en väg de flesta influencers, sociala profiler och realitydeltagare går eftersom det bara är så självklart med en stor mängd uppmärksamhet och inte minst antal följare, vilket gör det enkelt att konvertera följare till kronor och öre, men hur gör man det egentligen? Det finns inte bara ett sätt och det är inte alltid att ett sätt är bättre än ett annat när det kommer till att tjäna på sociala medier, inklusive Instagram.

Oavsett om du klassar dig som influencer eller inte är Instagram och sociala medier ett bra ställe för företag att marknadsföra sig på och det skapar en rik möjlighet för influencers och andra profiler med många följare på Instagram att tjäna pengar.

Influencers runt om i världen tjänar miljoner och åter miljoner på sociala medier, inklusive Instagram, men hur gör de det, och varför är det så populärt för företag att använda influenser för marknadsföring? Detta och mycket mer hittar du svaret på i den här artikeln.

I den här artikeln ska jag försöka förklara och berätta om de olika metoderna som du tjänar pengar på det sociala mediet Instagram på, både med och utan “swipe-up”-funktionen som blir möjlig när du har över +10 000 följare på din profil.

+3 sätt att tjäna pengar på Instagram

Som jag började artikeln med att säga, det finns inte bara ett sätt att tjäna pengar på det sociala mediet Instagram, det finns faktiskt väldigt många olika sätt du kan göra det på, dock finns det 3 sätt som sticker ut och som oftast har bevisat att vara mer lönsam och effektivare än andra och det är dessa 3 metoder jag kommer att fokusera på i den här artikeln. Du behöver inte välja en framför en annan metod, du kan faktiskt kombinera flera eller alla ovanstående metoder, personligen rekommenderar jag dock affiliate marketing om du inte har erfarenhet eller kunskap om de andra.

1. Affiliate marketing

Affiliate-marknadsföring är det sätt jag tjänar ut mesta möjliga av mina pengar online genom mina bloggar och profiler på olika sociala medier, inklusive Instagram och det har visat sig vara ett lukrativt, enkelt och inte minst låginvesterat sätt att komma igång med vad det handlar om online förtjänst.

Den största fördelen med affiliate marketing är att du inte behöver investera en enda krona, det är ren vinst om du har en publik eller följare på Instagram, det vill säga affiliate marketing är en riskfri intjäningsmetod och det är dessutom superenkelt .

Nackdelen är dock att det är en extremt populär marknadsföringsmetod och något som vissa följare på Instagram kan tycka är irriterande, men det är en takt man måste ta om man vill tjäna pengar på Instagram och andra sociala medier.

Det enklaste sättet att komma igång med affiliatemarknadsföring om många vill använda denna metod för att tjäna pengar på Instagram är genom att gå med i ett eller flera affiliatenätverk – Detta är helt gratis och tar mindre än 2 minuter. Med ett affiliatenätverk får du tillgång till hundratals eller tusentals annonsörer (företag) på, helt enkelt och enkelt, det är potentiella affiliates som du kan få möjlighet att marknadsföra mot en lukrativ provision.

Vi rekommenderar dessa affiliate-nätverk:

Jag har arbetat och fortsätter att göra det med många olika affiliatenätverk och jag kan rekommendera dig som Instagram influencer att använda antingen Partner-ads, Daisycon eller Adservice – Dessa nätverk erbjuder både nationella och internationella affiliateprogram och är väldigt bra på support och är affiliate-nätverk man kan lita på, då det är företag som jag jobbat med i flera år utan problem.

2. Starta din egen webshop

Om affiliatemarknadsföring inte verkar intressant eller som något du kan ta reda på så är en möjlighet också att starta en egen webbshop, på samma sätt med affiliatemarknadsföring kan du “utnyttja” din publik och dina följare för att marknadsföra ditt eget företag/webshop istället för att marknadsföra andra.

Fördelen med att ha en egen webshop och marknadsföra den på din Instagramprofil kan vara att du får en högre inkomst, dock kräver det mer förberedelser än vad det gör med affiliate marketing och om du inte fokuserar på dropshipping så måste du också investera i dig själv/din företag att komma igång. Men om du gillar en eller flera produkter som du tror att dina följare kommer att gilla, så kan det definitivt vara en bättre väg att gå.

Om du vill skapa din egen webbshop rekommenderar vi att du antingen bygger din egen hemsida i WordPress genom att köpa en domän och webbhotell från en leverantör och sedan använda 1-klicksinstallation.

Ett annat sätt du kan göra detta på är att använda Shopify, som är ett enklare och snabbare webbprogram för att utveckla webbshop.

3. sponsrade inlägg

Det sista sättet du kan tjäna pengar på Instagram som jag kommer att fokusera på är mycket svårare, speciellt om du har en avsikt att tjäna bra eller försörja dig på det, eftersom det kräver många följare och att dina följare är engagerade och inte minst aktiv, då du måste förhandla med högprofessionella företag som inte betalar utifrån resultat som i affiliate-marknadsföring, utan bara utifrån din profil och måste lita på att en annons eller ett inlägg hos dig är värt pengarna utan att veta vad de faktiskt får.

MEN – Det kan definitivt också vara en väldigt lukrativ metod, tittar man på Kardashian West till exempel så har hon rapporterat att hon får mellan 300.000 – 500.000 dollar för ett enstaka inlägg på Instagram, det motsvarar 2.740.650 – 4.567.750 svenska kronor , men här måste man också tänka på att hon är med i en internationell dokusåpa “Keeping up with the Kardashians” och att hon har över +229 000 000 följare på det sociala mediet Instagram.

Hur blir man sponsrad på Instagram?

De flesta influencers på Instagram kontaktas av annonsörer som vill ingå ett partnerskap, har du inte haft denna tur så kan du behöva tänka på att göra din profil mer känd, få fler följare och öka ditt följares engagemang.

Det mest naturliga när du vill sponsra ett varumärke är att de kontaktar dig, snarare än att du kontaktar dem, men det ska givetvis inte hindra dig från att kontakta varumärken du vill jobba med.

Viktiga tips för dig som vill göra sponsrade inlägg

Först och främst vill jag varna dig för att ingå ett dåligt samarbete, där varumärken och företag får ut mycket mer av avtalet i förhållande till dig.

Det finns en tråkig trend på sociala medier och framförallt på Instagram, där kända och populära varumärken får influencers att ingå väldigt olönsamma avtal eftersom influenserna själva använder och gillar varumärket och tycker att det är coolt att ha en association med varumärket och i på detta sätt utnyttjas.

Så ett bra tips är att känna till deras värde och inte ingå olönsamma avtal med varumärket trots att du kanske gillar dem och använder deras produkter.

Naturligtvis, för att kunna försörja sig på Instagram måste du tjäna tillräckligt för att försörja dig på det.

Vanliga frågor – FAQ

Hur försörjer man sig på Instagram? Du kan tjäna pengar på Instagram genom att arbeta med affiliate-marknadsföring, sponsrade inlägg eller genom att öppna en egen butik där du säljer produkter och på så sätt använda din Instagram-profil för att marknadsföra din butik.

Hur många följare behöver du för att tjäna pengar på Instagram? Det finns ingen övre eller nedre gräns för hur många följare du behöver för att kunna tjäna pengar på Instagram, men om du har en önskan att tjäna mer än 600 000 DKK om året vilket är en ganska genomsnittlig lön, så visar statistiken att du behöver en minst 5 000 följare och 308 sponsrade inlägg per år.

Hur mycket pengar kan du tjäna på Instagram? Vad du tjänar på Instagram beror på många olika parametrar och inte minst vilken nisch din profil ligger inom och hur många följare du har och hur aktiva de är. Det här är det enklaste sättet att förklara vad som betyder något för om man vill tjäna pengar online, genom det sociala mediet Instagram.

Slutsats

Om du vill börja tjäna pengar på Instagram så rekommenderar vi att du antingen jobbar med affiliate-marknadsföring eller sponsrade inlägg, då dessa två sätt inte kostar något, du tjänar bara pengar och behöver inte investera pengar för att komma igång .

Men med ett lågt antal följare kan det vara svårt att hitta företag som vill betala för att du ska annonsera dem på din Instagram-profil, så affiliate-marknadsföring är det bästa sättet att tjäna pengar på Instagram.

Om du vill skapa ett varumärke och sälja dina egna produkter så behöver du självklart göra din egen webshop eller få någon att göra en åt dig.

Sociala medier, inklusive Instagram, är perfekta ställen att marknadsföra sig själv på och det är också därför affiliate-marknadsföring, sponsrade inlägg och att sälja produkter med hjälp av Instagram är så populära och de 3 sätten vi rekommenderar.