Det är inte alltid lätt att få fart på ekonomin och trots att du kanske är en sparsam person som tar väl hand om dina pengar så händer det ibland saker som ligger utanför din kontroll och här skulle det vara bra att ha lite extra pengar att göra med.

Detta är något som de flesta vill ha och det är faktiskt inte så svårt att få en extra inkomst eller tjäna lite mer varje månad.

Det finns otaliga sätt att tjäna pengar online och beroende på din ambitionsnivå kommer du att kunna tjäna stora summor pengar online, helt enkelt.

Många intjäningsmetoder kräver varken utbildning eller specifik kunskap, men det tar förstås tid och om vissa försöker säga något annat så tro inte på detta.

Pengar hänger inte träden, men det finns många sätt att tjäna dem, även bredvid sitt vanliga arbete, i bekvämligheten av ditt eget hem.

1. Tjäna pengar på undersökningar

Ett av de enklaste och snabbaste sätten att tjäna pengar online är genom att svara på betalda enkäter och online frågeformulär.

Presentkort, PayPal-betalningar och andra förmåner kan erhållas genom att helt enkelt svara på enkäter och enkäter (enkäter) online, det är inget man blir rik på, utan det är ett sätt att tjäna lite extra på nätet och kan göras hemma från soffa eller på språng med din telefon. Detta är ett av de enklaste och snabbaste sätten att komma igång med att tjäna pengar online – men inte det mest lönsamma, av samma anledning.

Du kan registrera dig i följande paneler och komma igång med den här intjäningsmetoden idag:

 • Gå med i konsument- och undersökningspanelen ÅsiktsTorget här

  ÅsiktsTorget

  Tjäna upp till 50 kr. per undersökning

 • Gå med i konsument- och undersökningspanelen YouGov här

  YouGov

  Tjäna upp till 60 kr. per undersökning

 • Gå med i konsument- och undersökningspanelen Norstatpanel här

  Norstatpanel

  Tjäna upp till 35 kr. per undersökning

Om du vill försöka tjäna pengar på frågeformulär så skulle jag rekommendera dig att skapa ett nytt G-mail som du använder för att registrera dig på de olika panelerna, då du kommer att få en hel del e-postmeddelanden, varav många är ganska likgiltiga till dig.. På så sätt undviker du att bli spammad på ditt privata e-postkonto.

Med denna onlineintjäningsmetod kommer du vanligtvis att kunna tjäna 40 – 90 SEK per enkät du svarar på.

2. Tjäna extra pengar med affiliate marketing

Affiliate marknadsföring är det bästa sättet att generera passiv inkomst och är samtidigt en av de mest lukrativa metoderna för att tjäna pengar online, men det är inte bara direkt att göra. Du måste ha en publik, till exempel en populär profil på sociala medier eller en blogg som denna. Du kan också skapa din egen hemsida och komma igång med affiliatemarknadsföring på det sättet, vilket vi har gjort.

Det enklaste sättet att komma igång med affiliatemarknadsföring om många vill använda denna metod för att tjäna pengar på Instagram är genom att gå med i ett eller flera affiliatenätverk – Detta är helt gratis och tar mindre än 2 minuter. Med ett affiliatenätverk får du tillgång till hundratals eller tusentals annonsörer (företag) på, helt enkelt och enkelt, det är potentiella affiliates som du kan få möjlighet att marknadsföra mot en lukrativ provision.

Vi rekommenderar dessa affiliate-nätverk:

Vi har arbetat och fortsätter att göra det med många olika affiliatenätverk och vi kan rekommendera dig som Instagram influencer att använda antingen Partner-ads, Daisycon eller Adservice – Dessa nätverk erbjuder både nationella och internationella affiliateprogram och är extremt bra på support och är affiliate-nätverk du kan lita på, då det är företag som vi har arbetat med i flera år utan problem.

Tjäna pengar på din fritid som blogger

De flesta influencers och kända personer har en egen blogg, samma som vi har här på Capitis.dk, anledningen till detta är att bloggning är ett välkänt och smart sätt att tjäna pengar online.

Det är inte svårt att starta en egen blogg, den som vill tjäna pengar som bloggare väljer oftast att skapa en egen blogg eller hemsida på sin egen domän.

Goda råd till dig som vill tjäna pengar på nätet

Om du är intresserad av att tjäna pengar på nätet finns det några viktiga råd att ta hänsyn till för att öka dina chanser till framgång. Här är några tips att tänka på innan du sätter igång:

 1. Sätt realistiska mål: Innan du börjar bör du bestämma dig för hur mycket tid och energi du är villig att lägga ner på att tjäna pengar online. Var realistisk med dina förväntningar och sätt upp mål som är uppnåeliga. Det är viktigt att vara medveten om att det kan ta tid att bygga upp en stabil inkomstkälla och att framgång inte kommer över en natt.
 2. Hitta din passion: Försök att fokusera på områden eller ämnen som du verkligen brinner för. Genom att välja att arbeta med något du är passionerad över blir det lättare att vara motiverad och att fortsätta även när det blir utmanande. Det finns många olika sätt att tjäna pengar online, så försök att hitta något som intresserar dig och där du kan använda dina kunskaper och erfarenheter på bästa sätt.
 3. Utbilda dig själv: För att lyckas på nätet är det viktigt att kontinuerligt utbilda dig själv och hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna och strategierna inom ditt valda område. Det finns många resurser tillgängliga, såsom onlinekurser, böcker och bloggar, där du kan lära dig mer och utveckla dina färdigheter. Ju mer kunskap du har, desto bättre rustad kommer du vara för att nå dina mål.
 4. Var beredd på att prova olika metoder: Det finns ingen universell metod för att tjäna pengar på nätet som fungerar för alla. Det kan vara en bra idé att vara öppen för att prova olika strategier och metoder för att hitta det som fungerar bäst för dig. Var beredd på att experimentera och justera din approach under resans gång. Genom att vara flexibel och anpassningsbar kan du hitta framgångsrika sätt att tjäna pengar online.
 5. Var ihärdig och tålmodig: Att bygga upp en inkomst på nätet kan ta tid och kräver tålamod och ihärdighet. Det kan finnas perioder när det känns utmanande eller när resultaten inte kommer direkt. Ha tilltro till din förmåga och fortsätt att arbeta mot dina mål även när det känns motigt. Genom att vara konsekvent och hålla ut kommer du successivt att se resultat.
 6. Skapa en plan och sätt deadlines: För att hålla dig motiverad och produktiv kan det vara till hjälp att skapa en plan och sätta upp deadlines för dina mål. Genom att ha en tydlig struktur och tidslinje kan du organisera ditt arbete och se till att du arbetar effektivt mot dina önskade resultat.

Kom ihåg att det finns ingen garanterad framgångsformel för att tjäna pengar på nätet. Det kräver arbete, engagemang och uthållighet. Genom att ta till vara på dessa råd och vara beredd på att investera tid och ansträngning kan du öka dina möjligheter till att lyckas. Lycka till på din resa mot att tjäna pengar online!

Det bästa sättet att skapa extra inkomst (utan kapital)

Alla har inte extra pengar att investera i investeringsmöjligheter som aktier, kryptovalutor eller crowdlending och därför har vi tagit in intjäningsmöjligheter som inte kräver att du har kapital eller som kräver väldigt lite startkapital för att komma igång.

Det bästa sättet att tjäna extra pengar som inte kräver kapital är affiliate-marknadsföring, men detta är en metod som kräver att du bekantar dig med hur det fungerar och skapar eller använder en befintlig plattform såsom en profil på sociala medier eller en webbplats eller en blogg.

Det är dock ett utmärkt sätt att tjäna en extra inkomst varje månad och om du lyckas skala den så kan du faktiskt nå intjäningshöjder som räcker till för att du ska kunna leva på din passiva inkomst från affiliatemarknadsföring.

Om du inte bryr dig om att sätta dig in i affiliate-marknadsföring eller om du inte har så stora ambitioner, utan bara vill ha ett enkelt sätt att tjäna lite extra pengar, så skulle jag rekommendera dig att svara på betalda enkäter online.

Det bästa sättet att generera extra inkomst (med kapital)

Det sägs alltid att det är lättare att tjäna mer pengar när man redan har pengar och det påståendet är helt sant. Pengar öppnar upp möjligheter och det ger dig fler sätt att tjäna extra pengar.

Det bästa sättet att tjäna extra pengar som kräver kapital är att investera. Nu ska det sägas att investeringar är ett brett ämne, men det beror på hur mycket pengar man har, i förhållande till vad som är bäst att investera i och inte minst säkrast. Om du till exempel har tillräckligt med pengar för att köpa en bostad i Oslo, så är det med största sannolikhet säkrare än att investera en så stor summa i aktier eller kryptovaluta.

Har du däremot inte så mycket pengar så är investering i aktier, kryptovaluta och crowdlending de bästa sätten att skapa extra intäkter.