Vill du tjäna lite extra varje månad? Då kan du testa att delta i betalda enkäter. Det kräver varken kunskap eller erfarenhet.

Betalda online-undersökningar och enkäter har länge varit en välkänd metod för att tjäna pengar. Anledningen till att denna metod fortfarande existerar är förmodligen det faktum att den inte kräver någon specifik kunskap, erfarenhet eller utbildning. Dessutom kan du göra det hemifrån i en trygg och lugn miljö, samtidigt som du njuter av soffan eller när du åker kollektivt till och från jobbet. Med andra ord är det en enkel och flexibel metod för att tjäna pengar online.

De bästa ställena att tjäna pengar på betalda undersökningar

 • Gå med i konsument- och undersökningspanelen ÅsiktsTorget här

  ÅsiktsTorget

  Tjäna upp till 50 kr. per undersökning

 • Gå med i konsument- och undersökningspanelen YouGov här

  YouGov

  Tjäna upp till 60 kr. per undersökning

 • Gå med i konsument- och undersökningspanelen Norstatpanel här

  Norstatpanel

  Tjäna upp till 35 kr. per undersökning

Själv har jag provat mig fram på flera olika opinionspaneler och jag rekommenderar YouGov och Meningstorget som de absolut bästa ställena att hitta och tjäna pengar på betalda undersökningar, då de har de högsta utbetalningarna och de bästa plattformarna att navigera runt.

Varför besvara undersökningar?

Enkelt att komma igång: Det är otroligt enkelt att komma igång. Allt du behöver göra är att registrera dig på en eller flera undersökningspaneler, bekräfta din registrering och svara på de enkäter du får. Sedan är du igång med att tjäna pengar. Kräver ingen erfarenhet: För att tjäna pengar på betalda enkäter och spørreskjemaer online behöver du ingen utbildning, erfarenhet eller specifik kunskap. Det är dina åsikter som den allmänna nordmannen som undersökningspanelerna är ute efter. Kom igång på några minuter: För att komma igång med att tjäna pengar på betalda enkäter och spørreskjemaer behöver du bara en e-postadress och vara över 18 år (vissa paneler accepterar 14-16 åringar).

Få betalt för att svara på frågor

Många norrmän använder redan betalda onlineundersökningar som en extra inkomst, och det är även mycket populärt globalt sett. Faktum är att det finns flera miljoner användare på den välkända panelen YouGov.

Om du vill få ut riktiga pengar som betalning är PayPal-alternativet tillgängligt. Om du inte är bekant med PayPal kan du läsa mer om dem här – För att få utbetalningar för dina svar krävs det att du har ett PayPal-konto. För närvarande erbjuder endast Meningstorget, MonoSurveys och Toluna utbetalning i kontanter för dina svar, medan andra paneler som YouGov och I-say bara erbjuder presentkort och liknande förmåner.

Så här fungerar det

Alla paneler som erbjuder betalda enkäter är uppbyggda på samma sätt. Du registrerar dig som användare (gratis) på deras webbplats, och sedan får du tillgång till panelen och olika undersökningar baserat på din demografi (ålder, kön, bostadsort etc.).

När du tilldelas en undersökning får du möjlighet att svara på den, och du får också e-postaviseringar varje gång en ny undersökning är tillgänglig för dina svar.

Efter att du har besvarat undersökningen kommer du att få några fiktiva digitala poäng som du kan växla in hos den aktuella panelen mot riktiga pengar, presentkort eller andra personliga förmåner