Med en kreditprövning kan du ta reda på vad din kreditpoäng är, hur kreditvärdig du är och på så sätt se sannolikheten att du kan ta ett lån och i vilken omfattning.

Kreditpoängen är en siffra som sätter någonstans mellan 1 – 100 och har något att säga i förhållande till om du kan låna pengar, vilken ränta du kan låna pengar till och andra ekonomiska fördelar.

1 är den sämsta kreditpoäng du kan ha och 100 är den bästa.

Vissa kreditvärderingsföretag, men inte så ofta i Sverige, använder en skala från 1 – 1000. Detta för att få en mer korrekt kreditvärdering. I den här artikeln relaterar vi till kreditpoängskalan 1 – 100 då den är den vanligaste i Sverige.

Ju högre kreditpoäng desto mer sannolikt är det att du kan få ett lån och samtidigt med attraktiva räntor.

Ju lägre kreditpoäng desto mindre sannolikhet är det att du får ett lån och när du kan blir räntorna inte lika bra som de med hög kreditpoäng.

Kreditpoängen har alltså också något att säga om chansen att få en låneansökan godkänd av ett finansinstitut.

Finansiella institutioner inom lån, såsom banker och konsumentlångivare, kollar din kreditpoäng när du skickar en ansökan om lån till dem, detta kallas även kreditbedömning och syftar till att ta reda på om du är kreditvärdig.

Kreditvärdighet är viktigt om du vill köpa bostad eller låna pengar till konsumtion eller något annat och det är därför klokt att kolla om du är kreditvärdig genom att kolla din kreditpoäng.

I Sverige har det länge varit så att det kostar +39 kronor att göra en kreditprövning själv, men så är det inte längre. En ny smart och gratis tjänst har introducerats och de har gjort upp avgiften för kreditupplysningar själva.

Minkreditkoll erbjuder gratis kreditupplysningar (och mycket mer) för alla i Sverige. Tjänsten har redan använts av mer än +250 000 svenskar, som alla har gjort en kreditprövning av sig själva gratis.

Kreditupplysning på sig själv

Det finns flera sätt att ta en kreditupplysning på dig själv, men det enda gratis sättet är Minkreditkoll. Här kan du med några få klick göra en kreditupplysning av dig själv utan några avgifter eller dolda kostnader, tjänsten är 100% gratis och kommer alltid att vara det.

Minkreditkoll.se är en gratistjänst utvecklad av det norska kreditupplysningsföretaget Defero som ska reglera betalningen för kreditupplysningar på sig själv, därför är Minkreditkoll 100% gratis att använda. Genom att göra en kreditupplysning på dig själv gratis med en tjänst som Minkreditkoll får du information om din kreditpoäng och ett gratis medlemskap i deras förmånsklubb, samt mycket mer.