MinKreditkoll är en relativt ny tjänst som verkligen har marknadsfört sig i de stora svenska städerna med reklamskyltar och bannerannonser på nätet, men vad är egentligen MinKreditkoll och är det säkert att använda? Få svaret här.

MinKreditkoll är ett nytt svenskt företag som etablerades år 2018. Företaget har utvecklat tjänsten med samma namn, nämligen MinKreditkoll.

Här kan du som privatperson utföra en gratis kreditkontroll av dig själv och därmed kolla din kreditvärdighet och ta reda på vad din kreditbedömning är.

Detta är naturligtvis inte allt som MinKreditkoll har att erbjuda.

Vi har testat tjänsten och plattformen MinKreditkoll och ger dig vår ärliga recension och erfarenhet av MinKreditkoll.

Läs vidare i artikeln och ta reda på vad MinKreditkoll är, vad de erbjuder och om det är en bluff eller säkert att använda deras kostnadsfria tjänst.

Är MinKreditkoll en bluff?

När en ny tjänst lanseras, oavsett om den är gratis eller inte, dyker frågan upp: Är det en bluff?

Och detta är bra på många sätt, eftersom det är lätt att bli lurad och vilseledd på nätet idag, men vi kan med säkerhet säga att MinKreditkoll inte är en bluff.

Tjänsten är gratis, men de tjänar pengar genom sin plattform på olika sätt, bland annat genom att marknadsföra andra företag, men detta i sig är inte fel, alla måste tjäna pengar för att utveckla och driva en sådan fantastisk tjänst.

Du kan därför tryggt använda MinKreditkoll och utföra en kreditkontroll av dig själv och dra nytta av de många coola och fantastiska funktioner de har utvecklat, helt kostnadsfritt.

Är MinKreditkoll tryggt att använda?

Ja, MinKreditkoll är en trygg tjänst att använda. Sättet du använder för att logga in och använda MinKreditkoll är genom BankID. BankID är en tjänst som också används av banker och andra säkra tjänster, så du kan med andra ord använda MinKreditkoll med förtroende.

Faktum är att MinKreditkoll inte bara är tryggt, de har utvecklat en tjänst som de kallar “MinKreditkoll Skydd” som syftar till att skydda dig online. Med MinKreditkoll Skydd kan du registrera och övervaka bland annat:

  • e-postadresser
  • telefonnummer
  • kreditkort
  • kontonummer
  • körkort

Och mycket mer. MinKreditkoll Skydd fungerar genom att du registrerar din information om körkort, kreditkort eller annat du vill övervaka, och sedan håller MinKreditkoll koll på om din privata information är tillgänglig på internet. Du kommer att få meddelanden om någon har din information och sprider den online. Identitetsstöld är något som händer oftare än man tror, och av den anledningen har MinKreditkoll utvecklat MinKreditkoll Skydd.

Med andra ord, du är bättre skyddad online om du använder MinKreditkoll än om du inte gör det.

Vad är MinKreditkoll?

MinKreditkoll är en relativt ny tjänst i Sverige som möjliggör för privatpersoner att kostnadsfritt genomföra en kreditkontroll på sig själva och hjälpa människor med ekonomiska svårigheter på ett enkelt och snabbt sätt. Tjänsten är helt gratis att använda.

MinKreditkoll erbjuder gratis kreditkontroll av privatpersoner i Sverige och har hjälpt över +600.000 norrmän att ta kreditkontroll på sig själva, helt gratis.

Hur tjänar MinKreditkoll pengar? Om du väljer att utnyttja något av de erbjudanden du presenteras med på MinKreditkoll.no får de betalt av banken/leverantören du väljer. Detta fungerar på samma sätt som med affiliate-marknadsföring.

Vem äger MinKreditkoll? Om man tittar på Proff.no så är huvudägaren i MinKreditkoll ett företag vid namn Innotesco AS som äger lite över 58% av aktierna i MinKreditkoll. Innotesco AS ägs av Eigil Arff Tarjem, som också är VD för MinKreditkoll. De återstående cirka 42% av MinKreditkoll ägs av ett antal medgrundare och investerare.

Vår erfarenhet och recension av MinKreditkoll

På Verusam älskar vi att testa nya produkter och tjänster, särskilt sådana som gör det enklare (och billigare) att leva på ett smart sätt.

Och det är precis vad MinKreditkoll gör. MinKreditkoll är en gratistjänst som har gjort något okänt och komplicerat rakt och enkelt.

Genom att använda MinKreditkoll blir du inte bara tryggare online, du blir också smartare och kan potentiellt spara pengar om du tar lån.

Totalt sett är tjänsten fantastisk och vi ger den 9 av 10 stjärnor.

Det enda som hindrar MinKreditkoll från att få 10 av 10 stjärnor är att låneerbjudandena som presenteras inte alltid kan användas av alla. Orsaken är troligen att alla får samma låneerbjudanden och du kan därför inte vara säker på att få godkänt lån även om det finns i MinKreditkolls system när du är inloggad.

Om du ännu inte har provat MinKreditkoll eller registrerat dig rekommenderar vi att du gör det, om inte annat för att se din kreditpoäng bara för skojs skull.

Vanliga frågor – FAQ

Få svar på vanliga frågor om MinKreditkoll i vår FAQ-sektion.

Är MinKreditkoll säkert att använda? Ja, MinKreditkoll är en säker tjänst att använda. Det sätt du använder för att använda och logga in på MinKreditkoll är genom BankID. BankID är en tjänst som också används av banker och andra säkra tjänster, så du kan med andra ord använda MinKreditkoll med förtroende. Prova MinKreditkoll gratis och gör en kreditkontroll av dig själv utan kostnad.

Är MinKreditkoll en bluff? När en ny tjänst kommer på marknaden, oavsett om den är gratis eller inte, dyker frågan oftast upp: Är det en bluff? Och detta är bra på många sätt, eftersom det är lätt att bli lurad och bli utsatt för bedrägerier online idag. Men vi kan med säkerhet säga att MinKreditkoll inte är en bluff. Tjänsten är gratis, men de tjänar pengar genom sin plattform på olika sätt, bland annat genom att marknadsföra andra företag. Men detta i sig är inte fel, alla måste tjäna pengar för att utveckla och driva en sådan fantastisk tjänst. Du kan därför använda MinKreditkoll med förtroende och göra en kreditkontroll av dig själv och dra nytta av de många coola och fantastiska funktionerna de har utvecklat, helt gratis.

Vad är MinKreditkoll? MinKreditkoll är en relativt ny tjänst i Sverige som gör det möjligt för privatpersoner att kostnadsfritt göra en kreditkontroll av sig själva och hjälpa människor med ekonomiska svårigheter på ett enkelt och snabbt sätt. Tjänsten är helt gratis att använda. Prova MinKreditkoll gratis och gör en kreditkontroll av dig själv utan kostnad.

Har MinKreditkoll ett affiliateprogram? Ja, MinKreditkoll har ett lönsamt och attraktivt affiliateprogram som du hittar hos affiliatenätverket Adservice. Här erbjuder de 32 kr i provision per ny registrering