I den här artikeln ska vi gå på djupet med den välkända opinionspanelen Norstat och titta på vad de har att erbjuda. Du kan också hitta svaret på om det är säkert och säkert att använda Norstatpanel och hur du kommer igång. Artikeln har tagits fram i samarbete med Norstat och innehåller sponsrade länkar.

Norstatpanel är en konsumentpanel i nivå med YouGov och Åsiktstorget. Norstatpanel Konsumentpanelen har utarbetats och ägs av företaget Norstat och är en plats där du som konsument och en vanlig norrman kan tjäna pengar på att svara på konsumentundersökningar online. Detta är ett enkelt sätt att tjäna pengar online och kräver ingen erfarenhet eller specifik kunskap.

Opinions- och konsumentpaneler som Norstatpanel och Åsiktstorget har funnits länge och kommer garanterat att fortsätta med detta då de faktiskt bidrar till att göra världen till en bättre plats, hur galet det än låter.

Om du vill tjäna pengar på betalda undersökningar rekommenderar vi följande konsumentpaneler:

 • Gå med i konsument- och undersökningspanelen ÅsiktsTorget här

  ÅsiktsTorget

  Tjäna upp till 50 kr. per undersökning

 • Gå med i konsument- och undersökningspanelen YouGov här

  YouGov

  Tjäna upp till 60 kr. per undersökning

 • Gå med i konsument- och undersökningspanelen Norstatpanel här

  Norstatpanel

  Tjäna upp till 35 kr. per undersökning

Registrering hos Norstat

Vill du prova eller komma igång med denna smarta pengametod kan du snabbt och enkelt komma igång med Norstat-panelen, registreringen tar mindre än 2 minuter, och det kräver bara att du följer denna enkla guide vi har gjort åt dig:

1. Gå till Norstat

Följ vår länk till Norstatpanels hemsida och ange ditt för- och efternamn samt telefonnummer. Du får då ett SMS med en bekräftelselänk som du måste klicka på för att aktivera din användare på Norstatpanel.

2. Fyll i uppgifterna för att slutföra registreringen

Fyll i fälten enligt beskrivningen på bekräftelsesidan. Din e-post måste vara registrerad så att Norstat kan skicka ett e-postmeddelande till dig när nya undersökningar finns tillgängliga. Din ålder och kön ska identifiera dina svar på demografi.

Är Norstatpanel en bluff?

Nej, Norstat-panelen är inte en bluff. De är 100 % legitima och följer alla tillämpliga lagar och förordningar som de lyder under. Du kan när som helst avsluta ditt partnerskap med Norstat och dra tillbaka ditt samtycke om du inte längre vill använda plattformen eller bli kontaktad av dem.

Allt du behöver veta om Norstatpanel

Norstat är som sagt en opinionspanel som erbjuder nätundersökningar till sina medlemmar för belöningar av olika slag. Panelen har funnits sedan dess och verkar i flera nordiska länder, inklusive Sverige.

Så här fungerar Norstat-panelen

Norstat-panelen är uppbyggd så att för varje enkät du svarar får du ett antal Norstat-mynt, dessa kan användas i Norstat-butiken där du kan byta Norstat-mynt mot rätt vara, förmåner, presentkort eller en

Utöver Norstat-mynt får du även Norstat-stjärnor som symboliserar din aktivitetsnivå. Om din aktivitet är tillräckligt hög på Norstat-panelen kan detta utlösa olika bonusar och förmåner, bland annat kan du få extra Norstat-mynt som du kan använda i Norstat-butiken.

Norstatpanel belönar

Norstat är som sagt en opinionspanel som erbjuder nätundersökningar till sina medlemmar för belöningar av olika slag. Panelen har funnits sedan dess och verkar i flera nordiska länder, inklusive Danmark.

Belöning hos Norstat:

 • Presentkort – Välj bland vårt utbud av presentkort
 • Kuponger – Använd digitala kuponger i lokala butiker
 • Lotteri – Samla lotter och vinn fina priser

Lojalitetsprogram

Norstatpanels lojalitetsprogram är byggt med stjärnor och mycket. Dina stjärnor representerar din aktivitetsnivå, du får stjärnor genom att vara aktiv på plattformen som du gör genom att svara på enkäter på Norstat-panelen.

Ju mer aktiv du är och ju fler stjärnor du har, desto högre aktivitetsnivå kommer du att nå. Alla nya användare på plattformen börjar på “Startnivå” och kan sedan arbeta sig uppåt. Det finns 6 olika lojalitets- eller aktivitetsnivåer, enligt följande: 1. Startnivå, 2. Silvernivå (25000 stjärnor), 3. Guldnivå (50.000 stjärnor), 4. Diamantnivå (75.000 stjärnor), 5. Platinanivå (150.000) stjärnor) och slutligen 6. VIP-nivå (300 000 stjärnor).

Nedan kan du se hur och hur många stjärnor du kan få genom att göra en viss åtgärd på Norstatpanel:

 • Aktivitetsnivå på 100 % för månaden, per månad. -10 000 stjärnor
 • Aktivitetsnivå på 75 % för månaden, per månad – 5 000 stjärnor
 • Aktivitetsnivå på 50 % för månaden, per månad – 2 500 stjärnor
 • Första genomförda undersökningen via Norstat-appen – 5 000 stjärnor
 • Rekrytera en vän som panelmedlem – 1 000 stjärnor
 • För varje ny månad fortsätter du som medlem – 1 000 stjärnor
 • Fyll i en undersökning – 250 stjärnor
 • Köp något i Norstat-butiken – 250 stjärnor

För att komma från startnivå till silvernivå behöver du därför 25000 stjärnor, detta kan du snabbt få genom att utföra uppgifterna ovan på din Norstatpanel-användare. Om du utför alla ovanstående uppgifter får du exakt 25000 stjärnor vilket innebär att du ställer upp i lojalitetsnivå 2, svavel, och här kommer du att få utlösta olika förmåner samt 2 lotter i reselotteriet.

Reselotteri
Norstatpanels lotteri är ett lotteri som dras varje kvartal (3:e månaden) och det är här dina lotter du får när du svarar på enkäter eller ökad aktivitet och lojalitetsnivå används. Du behöver inte göra något med dessa, du får dem automatiskt och lägger i potten när reselotteriet dras varje kvartal.

Du samlar biljetter varje gång du fyller i en undersökning och vinnarna dras fyra gånger om året. Du vill öka dina chanser att vinna ju fler undersökningar du svarar på. En lott i reselotteriet för varje undersökning du fyller i.

Priser i nästa dragning

 • Första pris: Resepresentkort värt 15 000 SEK
 • Andra pris: Resepresentkort värt 5 000 SEK
 • Tredje pris: Presentkort från Amazon med ett nominellt värde på 1 000 SEK
 • Fjärde pris: 500 Norstat-mynt
 • Femte pris: 100 Norstat-mynt

Vinnarna av Norstatpanels reselotteri kommer att meddelas direkt och meddelas på hemsidan där du hittar information om reselotteriet.

Vanliga frågor om Norstatpanel

[fusion_faq filters=”” number_posts=”-1″ post_status=”” cats_slug=”norstatpanel” exclude_cats=”” orderby=”date” order=”DESC” featured_image=”” type=”” boxed_mode=”” border_size=”” border_color=”” hue=”” saturation=”” lightness=”” alpha=”” background_color=”” hover_color=”” divider_line=”” title_font_size=”” icon_size=”” icon_color=”” icon_boxed_mode=”” icon_box_color=”” icon_alignment=”” toggle_hover_accent_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_faq]

Slutsats

Jag blev bekant med Norstat och deras panel för första gången i slutet av 2020 och har sedan dess svarat på otaliga undersökningar på deras plattform och inte minst i deras app.

Enligt min mening och erfarenhet är Norstatpanel bland de bästa och enklaste opinionspanelerna som finns. Dessutom är deras belöningar och lojalitetsprogram extremt lönsamma, så om du vill tjäna pengar, förmåner och bli belönad för att svara på enkäter online rekommenderar jag definitivt Norstatpanel som plattform.

Om du vill få ut det mesta av betalda undersökningar rekommenderar vi att du registrerar dig för YouGovs undersökningspanel, som erbjuder den högsta utbetalningen för att svara på undersökningar online.

Artikeln har utarbetats i samarbete med Fitfact.se.