Affiliatemarknadsföring är mitt hjärtebarn, det är mitt sätt att leva och det som mitt företag Fonvig Group i första hand sysslar med. Jag har med andra ord mycket erfarenhet och kunskap inom affiliatemarknadsföring och tror definitivt att det är ett av de bästa sätten att tjäna pengar på nätet som inte kräver hela världen.

I grund och botten kan du komma igång med affiliatemarknadsföring genom att helt enkelt ha en profil på sociala medier, som Facebook eller Instagram, vilket är något de flesta av oss har och ett samarbete med ett affiliatenätverk som Partner-ads, Daisycon eller Adservice – Då kan du faktiskt komma igång.

Oavsett om du har ett företag och vill ha fler kunder eller om du är en influencer eller bloggare som vill tjäna pengar så är affiliate marketing en mycket lönsam och effektiv metod.

Affiliate-marknadsföring är alltså ett helt fantastiskt sätt att tjäna pengar och marknadsföra ditt företag och det kan säkert bekräftas om du är en av de ivriga entreprenörerna som följer det populära DR-programmet “Løvens Hule” – Här ser du framgångsrika entreprenörer investera i olika startups och företag och om du följer noga kommer du se att många av de företag och startups som lyckas få investeringar från “Lions” kommer du att se något av det första som händer är att de registrerar sig med olika affiliate-nätverk, i första hand Partner- Ads och Digital Advisor, som båda är svenska affiliate nätverk.

I de här artiklarna och guiden ska jag försöka förklara för dig vad affiliatemarknadsföring är och lära dig hur du enklast och snabbt kommer igång.

Affiliatenätverk som kan hjälpa dig att komma igång

Översikt över affiliatenätverk
Partner-ads
Adservice
Daisycon
Adrecord

Vad är affiliate marketing?

Affiliatemarknadsföring har funnits i många år och är som sagt ett sätt för privatpersoner och företag med publik att tjäna pengar på nätet och det är för företag med önskemål om fler kunder, försäljningar och leads att få detta – Så det är en marknadsföring och intjäningsmetod beroende på vilket perspektiv man ser det ur.

Affiliate-marknadsföring förväxlas ofta med pyramidspel (MLM; Multi-Level Marketing) vilket är synd då det definitivt inte är sant och jag tror att anledningen till detta är att många av de som börjar med affiliate-marknadsföring som utgivare för att tjäna pengar, spam och svämmar över internet, sociala medier och forum med affiliate-länkar som kan vara extremt irriterande från andra.

Affiliate-marknadsföring som inkomstkälla används av stora och små företag och privatpersoner. Många influencers på sociala medier som Instagram använder den här metoden, bland annat den välkände Instagrammern Anders Hemmingsen använder denna intjäningsmetod och tittar man på nyhetsbyråer som Ekstra Bladet så är affiliate-marknadsföring i sponsrade artiklar också något som flitigt används för att tjäna en lite extra.

Inom affiliate-marknadsföring finns det 3 länkar (ibland 4 om man använder ett affiliate-nätverk) och dessa är:

  • Publicera
  • Annonsören
  • Konsumenten
  • Nätverket

Det behövs som sagt endast 3 länkar inom affiliatemarknadsföring, men eftersom många företag inte bryr sig om att utveckla ett eget affiliateprogram använder de ett affiliatenätverk för att tillhandahålla det tekniska och inte minst få hjälp att både komma igång och få sina affiliateprogram sprids ut till så många förlag som möjligt.

(1) Affiliate-marknadsföring för publicister (influencers, bloggare, etc.)

En publicist kan vara många saker, men det är oftast en bloggare, influencers eller en nyhetsbyrå. Affiliate-marknadsföring för publicister är ett attraktivt och lönsamt sätt att tjäna pengar på din publik och ditt innehåll.

Affiliatemarknadsföring är också ett av de bästa sätten att generera passiv inkomst som inte kräver mycket erfarenhet, kunskap eller kunskap om något specifikt.

Jag har lärt mig själv hur man gör hemsidor i WordPress och sedan dess arbetat mycket med sökmotoroptimering som är min primära trafikkälla på min hemsida, vilket gör att jag kan tjäna pengar på att skriva artiklar och guider för andra som detta.

Som affiliate publisher kan det vara smart att sätta upp en affiliate publisher med ett affiliate nätverk som:

Jag rekommenderar dig att registrera dig med alla nätverk då du får tillgång till så många potentiella annonsörer (företag) som möjligt och på så sätt kan du hitta den högsta provisionen och de bästa kampanjerna att marknadsföra på din plattform och därmed tjäna så mycket pengar som möjlig.

(2) Affiliate-marknadsföring för annonsörer (företag)

Marknadsföring på nätet har inte blivit enklare och internet har blivit extremt konkurrenskraftigt för många nya företag som vill konkurrera med samma typ av produkter eller tjänster som redan finns där ute, men som tur är finns det råd för detta.

För många företag kan affiliate-marknadsföring vara ett mycket lönsamt och effektivt sätt att marknadsföra sig, speciellt om du är en ny entreprenör eller företag som vill öka tillväxt och intäkter.

Såvida du eller ditt företag inte har vinsten och kunskapen att utveckla ditt eget affiliateprogram med spårningskoder och inloggning samt utbetalningar för affiliates, då skulle jag starkt rekommendera att du registrerar dig i ett affiliatenätverk. Här får du gratis hjälp med att sätta upp det hela och samtidigt får du exponering för de många publicister som finns på deras nätverk och om det inte boostar saker så skapa dig själv med flera olika affiliatenätverk.

(3) Affiliate-marknadsföring för konsumenten (kund)

Konsumenten eller kunden är den som utgivaren marknadsför mot och därmed marknadsför annonsörens produkter/tjänster. När konsumenten klickar på utgivarens affiliate-länk som innehåller en spårningskod, kommer åtgärder som konsumenten vidtagit på annonsörens webbplats att spåras och om en provision som utlöser åtgärd inträffar, såsom en försäljning på annonsörens webbplats, kommer utgivaren att belönas med en procentandel av försäljningen eller ett fast belopp.

 (4) Affiliate-marknadsföring för nätverk (mellanhand)

Ett affiliatenätverk är som sagt inte en nödvändighet för affiliatemarknadsföring utan något som kan göra processen enklare för mindre företag och förlaget.

Företag som använder ett affiliatenätverk behöver inte koda och skapa sitt eget affiliateprogram. Samtidigt kan de få bra hjälp då affiliatenätverket och annonsören har samma mål, nämligen att skapa så mycket försäljning som möjligt överhuvudtaget. Företag som ställer upp med ett affiliatenätverk kommer också att exponeras för de många publicister som är registrerade på samma plats och de kommer därmed i kontakt med dem på ett enkelt och snabbt sätt vilket effektiviserar processen avsevärt. Den enda nackdelen är att nätverket tar lite betalt för det som genereras genom deras affiliateprogram.

Publishers som vill hitta bra affiliateprogram och annonsörer kan genom att ställa upp med ett eller flera affiliatenätverk enkelt få en överblick över de många annonsörer som de kan marknadsföra samt vad provisionerna är. Samtidigt är det ett bra verktyg för den som gör jämförelser av produkter som matlådor eller lån då man kan använda sig av affiliatenätverkets produktflöde som automatiskt visar fler annonsörer och därmed ger konsumenten en fin överblick över priser och bedömning av de olika produkterna och företagen. Enda nackdelen med att använda ett nätverk är att provisionerna är lite lägre då affiliatenätverket tar del, men detta kan vara en nödvändighet om den önskade annonsören inte har ett eget affiliateprogram.

Med andra ord är ett affiliatenätverk fantastiskt och den mest använda metoden för de flesta små och medelstora företag.

Hur blir man affiliate?

 

Hur tjänar man mycket pengar på affiliate marketing?

Det finns många olika kombinationer för hur man tjänar pengar på affiliatemarknadsföring, de flesta använder en hemsida och ett affiliatenätverk så att de kan infoga sina affiliates på hemsidan med bilder och texter, samt få trafik från Google genom SEO. Oavsett om du behöver tjäna pengar på affiliate-marknadsföring genom att marknadsföra danska casinobonusar eller den senaste hårtorken är proceduren densamma.

Slutsats

Affiliatemarknadsföring är för företag ett väldigt smart, lönsamt och inte minst effektivt sätt att marknadsföra sig. Som företagare kan det vara svårt att betala för annonser på Facebook, Instagram och Google då du måste betala för detta ovetande om du får tillbaka något för trafiken du betalar för, men med affiliate-marknadsföring betalar du bara för de resultat du får och du ställer till och med villkoren. På så sätt är du säker på att det du betalar för affiliatemarknadsföring täcks, om du ställer in det rätt, vilket ett affiliatenätverk kan hjälpa dig med.

För bloggare, influencers och andra med en digital plattform och en publik är affiliate-marknadsföring en av de bäst betalda intjäningsmetoderna. Det är också ett lite svårare sätt än till exempel Google Ads, men får man det så är inkomsten också mycket högre än om man jämför med Google Ads och liknande tjänster.

Vanliga frågor om affiliate marketing

Vad är affiliate marketing

Affiliate marketing

Vad betyder affiliate

Affiliate betyder

Hur fungerar affiliate marketing

Affiliate marketing