I den här artikeln och guiden för affiliatemarknadsföring kan du läsa mycket mer om svenska och utländska affiliatenätverk, samt hur du registrerar dig i ett nätverk.

Affiliate marketing är ett extremt lönsamt och smart sätt att tjäna pengar online och en av de föredragna metoderna att tjäna pengar på Instagram och andra sociala medier för influencers och bloggare i Sverige.

En av de svåraste delarna av affiliatemarknadsföring är att hitta de bästa affiliateprogrammen och det är här affiliatenätverk kommer in i bilden.

Ett affiliatenätverk kan enkelt och enkelt hjälpa dig att hitta lönsamma annonsörer och affiliatekampanjer som du kan annonsera ut på din plattform och på så sätt öka dina intäkter.

Ett affiliatenätverk kan också vara en bra partner att ha om man ska börja med affiliatemarknadsföring och inte har jobbat med detta tidigare då din framgång är deras framgång.

Översikt över affiliate nätverk

Nedan kan du hitta svenska och internationella affiliatenätverk som erbjuder hjälp med affiliatemarknadsföring över hela världen.

Nätverk vi rekommenderar
Partner-ads
Adservice
Daisycon
Adrecord
Tradetracker

Vad är ett affiliatenätverk och -program?

Ett affiliatenätverk är ett nätverk av annonsörer och affiliates som är anslutna på en gemensam plattform som drivs av en tredje part, det vill säga ett företag.

Företaget eller affiliatenätverket syftar till att hjälpa både företag (annonsörer) och affiliates att uppnå högsta framgång för båda parter.

De mest populära affiliatenätverken i Sverige består av Partner-ads, Adservice och Digital Advisor som alla erbjuder affiliatekampanjer i Sverige, såväl som utomlands.

Ett affiliateprogram är vad som kallas en affiliatekampanj som annonsörer lägger upp på affiliatenätverkets plattform. Ett affiliateprogram beskriver de villkor som gäller för affiliate och hur mycket som betalas per konvertering som genereras.

Så här går du med i ett affiliatenätverk:

  1. Gå till affiliatenätverkets webbplats
  2. Tryck på “registrera”
  3. Fyll i registreringsformuläret
  4. Kontrollera din post för check-post
  5. Väntar på godkännande från nätverket

Så enkelt är det, då är du igång och kan logga in på affiliatenätverkets hemsida, förutsatt att du är godkänd, vilket de flesta gör.

Hur går man med i ett affiliatenätverk?

De flesta affiliatenätverk är gratis att gå med i och kraven är ganska begränsade för vad du måste ha för att ställa upp som affiliatepartner.

Det är dock en fördel att ha en färdig hemsida/blogg eller profil/grupp/sida på sociala medier som du kan presentera för nätverket, då de är intresserade av att veta var och hur du vill annonsera för sina annonsörer.

Utan en plattform kommer du inte att kunna komma åt de många annonsörerna utan helt enkelt se vilka som är registrerade, deras villkor och vad de betalar per konvertering.

De bästa affiliate-nätverken med svenska program

Det är inte bara svenska affiliate-nätverk som har svenska affiliate-annonsörer och därmed svenska affiliate-program. Många annonsörer väljer att gå med i flera affiliate-nätverk runt om i världen, för att nå så många affiliates som möjligt. Därför kan du med fördel anmäla dig till utländska affiliatenätverk även om du jobbar med affiliatemarknadsföring i Sverige.

De bästa affiliate-nätverken med svenska program:

Ovanstående nätverk är bara tre av flera hundra som finns där ute, men det här är de tre affiliate-nätverk som vi tycker är bäst och som vi rekommenderar att du registrerar dig med. Du kan läsa mer om de enskilda nätverken nedan.

Slutsats

Om du vill jobba med affiliate-marknadsföring behöver du hitta annonsörer som du kan annonsera för, annars kan du inte tjäna några pengar.

Med hjälp av ett affiliatenätverk kan du enkelt och enkelt hitta tusentals svenska och utländska annonsörer gratis.

Så om du behöver arbeta med affiliatemarknadsföring som antingen affiliate eller annonsör så rekommenderar jag dig att registrera dig i ett eller flera affiliatenätverk, här kan du få gratis hjälp med affiliatemarknadsföring och inte minst hitta ett stort utbud av affiliateannonsörer i en kort tid.

Vanliga frågor


Vad är ett affiliatenätverk?

Ett affiliatenätverk är ett nätverk av annonsörer och affiliates som är anslutna på en gemensam plattform som drivs av en tredje part, det vill säga ett företag.

Företaget eller affiliatenätverket syftar till att hjälpa både företag (annonsörer) och affiliates att uppnå högsta framgång för båda parter.

De mest populära affiliatenätverken i Sverige består av Partner-ads, Adservice och Daisycon som alla erbjuder affiliatekampanjer i Sverige, såväl som utomlands.

Hur går man med i ett affiliatenätverk?

Att registrera sig för ett affiliatenätverk är både enkelt och inte minst gratis.

Du går med i ett affiliatenätverk enligt följande:

  1. Gå till affiliatenätverkets webbplats
  2. Tryck på “registrera”
  3. Fyll i registreringsformuläret
  4. Kontrollera din post för check-post
  5. Väntar på godkännande från nätverket

De mest populära affiliatenätverken i Sverige är Partner-ads, Adservice och Daisycon.

Vilket affiliatenätverk ska jag välja?

Om du tror att du vill gå med i ett affiliatenätverk för att du vill tjäna pengar på affiliatemarknadsföring, då stoppar jag dig redan där. Det bästa sättet att göra det är genom att sätta upp med flera affiliate-nätverk, på så sätt får du tillgång till så många annonsörer som möjligt.

Vi rekommenderar följande nätverk:

Är du ett företag som behöver annonsera med hjälp av affiliate-marknadsföring i Sverige, så skulle jag rekommendera att du skapar på Partner-Ads.

Hur mycket kan man tjäna på affiliate?

Det finns ingen övre eller nedre gräns för hur mycket eller lite pengar som kan tjänas på affiliate-marknadsföring. Intäktsmetoden är dock den mest skalbara metoden för intäkter på nätet som finns och du kan därför tjäna upp till flera miljoner kronor i månaden.

Vad är Affiliate Marketing?

Affiliate marketing har funnits i många år och är som sagt ett sätt för privatpersoner och företag med publik att tjäna pengar på nätet och det är för företag med önskemål om fler kunder, försäljningar och leads att få detta – Så det är en marknadsföring och intjäningsmetod beroende på vilket perspektiv man ser det ur.

Affiliate-marknadsföring förväxlas ofta med pyramidspel (MLM; Multi-Level Marketing) vilket är synd då det definitivt inte är sant och jag tror att anledningen till detta är att många av de som börjar med affiliate-marknadsföring som utgivare för att tjäna pengar, spam och svämmar över internet, sociala medier och forum med affiliate-länkar som kan vara extremt irriterande från andra.

Affiliate-marknadsföring som inkomstkälla används av stora och små företag och privatpersoner. Många influencers på sociala medier som Instagram använder den här metoden, bland annat den välkände Instagrammern Anders Hemmingsen använder denna intjäningsmetod och tittar man på nyhetsbyråer som Ekstra Bladet så är affiliate-marknadsföring i sponsrade artiklar också något som flitigt används för att tjäna en lite extra.